Lijn 10 is al meer dan 25 jaar dé toeristische zomertramlijn van Rotterdam. Vanuit de prachtige historische trams reis je langs de mooiste plekken van de stad. Ga mee en bekijk het nieuwe centraal station van Rotterdam, de Markthal, de Euromast, de kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Coolsingel, het prachtige oude westen en historisch Delfshaven.

Lijn 10 rijdt dit seizoen (2016) nog tot en met eind oktober op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf zaterdag 1 oktober rijdt lijn 10 echter een aangepaste route. Vanwege spoorwerkzaamheden  in het Scheepvaartkwartier vertrekt lijn 10 niet vanaf het Willemsplein, maar vanaf Rotterdam Centraal. 

Volg lijn 10 makkelijk en snel via Icon324523Twitter enIcon2123 Facebook. ukflag View this page in English

lijn10_artwork16

lijn_10

Wanneer rijdt lijn 10?
In oktober rijdt lijn 10 op vrijdag, zaterdag en zondag, elk half uur vanaf het beginpunt op Rotterdam Centraal. Vanwege werkzaamheden vertrekt lijn 10 in deze maand niet vanaf het Willemsplein: de tramsporen in het Scheepvaartkwartier worden vervangen. De trams van lijn 10 vertrekken daarom vanaf Rotterdam Centraal perron E en rijden vervolgens langs perron D. U kunt op beide perrons instappen.

Komt u vanaf het Willemsplein? Dan kunt u het best opstappen bij de halte Eendrachtsplein (10 min. lopen) of de halte Beurs (10 min. lopen). U kunt ook met tram of metro naar deze haltes reizen. Plan uw reis vooraf via www.ret.nl.

lijn10_1 lijn10_2

Wat kost het?
Voor een rit van ruim een uur betalen volwassenen € 9. Kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65-plussers betalen slechts € 5. Een kaartje koop je bij de conducteur in de tram. Betalen kan contant, met pin of creditcard. Het kaartje is de hele dag geldig, dus stap onderweg zo vaak in en uit als je wilt en ontdek Rotterdam!

Welke route rijdt lijn 10?
Lijn 10 rijdt langs de mooiste delen van Rotterdam, in de buurt van het centrum van de wereldhavenstad.

Bezienswaardigheden langs de route zijn: 3) Rotterdam Centraal & Miniworld Rotterdam, 4) Oostplein, 5) Blaak (Markthal), 6) Rotterdam centrum (Lijnbaan, Koopgoot), 7) Historisch Delfshaven, 8) Scheepswerf De Delft 9) Euromast. Onderweg in- en uitstappen is geen probleem. Dat kan bij elke halte langs de hele route.

Hoe laat vertrekt lijn 10?
In oktober verandert de dienstregeling van lijn 10 niet. Elk half uur vetrekken trams van lijn 10 vanaf het beginpunt op Rotterdam Centraal tussen 11.00 uur en 16.30 uur. In de dienstregeling vind je de vertrektijden op de belangrijkste punten. In- en uitstappen op elke halte langs de route is mogelijk.

Lijn 10 huren?
De trams van lijn 10 zijn te huur voor bruiloften, groepsvervoer, feesten of andere gelegenheden. De trams kunnen overal in Rotterdam komen, zolang er rails liggen. Lees meer